COACHING AMERSFOORT,
DUIK IN LIJF EN BEDRIJF

Succesvolle ondernemers doen echt niet alles zelf. Dat klinkt logisch bij topondernemers als John de Mol, eigenaar van het gelijknamige John de Mol Producties en Corinne Vigreux van TomTom, maar het geldt net zo goed voor startende en lokale ondernemers in Amersfoort. Toch lopen veel eigenaren van bedrijven en zzp’ers onverwachts tegen hun grenzen aan. Met desastreuze gevolgen voor de organisatie en henzelf. 

Te eigenwijs voor coaching?

Laten we eerlijk zijn, ondernemers zijn eigenwijs. Juist daarom kiezen ze hun eigen pad. Coaching lijkt dus overbodig. Maar wat als we vertellen dat het gros van al die succesvolle collega’s coaching op structurele wijze gebruikt om te groeien? Net als succesvolle sporters verzamelen ze de beste specialisten om zich heen. Zonder hulp en begeleiding haalden ook Dafne Schippers en Max verstappen het niet. En dat is niet anders voor paraklimster Eva Mol en zwemmer Koen Lems uit Amersfoort die allebei op hun eigen weg zijn richting de top. 

De topsporter in de ondernemer

We hebben het al eerder gezegd: ondernemen is topsport. En exact daar zit de crux. Elke topsporter heeft een team om zich heen. Een coach, een trainer, een fysio en een data-analist, op z’n minst. Elk onderdeel van het proces wordt in de gaten gehouden. Niets wordt aan het toeval overgelaten. De backhand-grip kan nog iets worden verbeterd, bij de start vallen nog honderdsten te winnen en in het duurvermogen zit nog rek. Continu verbeteren en elke dag sterk en vitaal blijven. Alleen op die manier haal je het beste uit jezelf en uit je team.

“Ik bereikte het toppunt van succes in de zakenwereld, in andermans ogen is mijn leven een toonbeeld van succes. Afgezien van mijn werk heb ik echter weinig vreugde. Uiteindelijk is rijkdom slechts een feit van het leven waar ik aan gewend ben.” 

De treffende laatste woorden van Steve Jobs, oprichter van Apple, vlak voor zijn overlijden. 

Coaching voor lijf en bedrijf  

Als je als ondernemer in Amersfoort kiest voor coaching, dan gaan we op twee fronten aan de slag: fysiek en mentaal. We werken wekelijks aan een krachtig lichaam en een frisse geest. Daarnaast zetten we concrete stappen met je onderneming, werken we ideeën uit en bespreken we je dromen. Zonder de combinatie lichaam en geest ga je jezelf tegenkomen. Natuurlijk ken je voldoende succesverhalen van ondernemers die niet zo gezond leefden. Maar welk percentage daarvan haalde (gelukkig) een hoge leeftijd? Succesvol ondernemen gaat om de lange termijn, niet over een enkele score.

De keuze voor coaching in Amersfoort

De versnelling vind je door slimme keuzes te maken, te focussen op de juiste zaken. Zowel persoonlijk als zakelijk. Balans is niet iets wat je vindt, maar iets dat je creëert. Bij de Ondernemersjump weten we als geen ander dat dit een sprong in het diepe is. Maar ook Maarten van der Weijden sprong ooit voor het eerst. Blijf niet je hele leven watertrappelen, het open water lonkt. 

Coachingstrajecten

Coaching & vitaal sterk

Starter < 3 jaar

ONDERNEMER/MKB > 3 JAAR